Yoga Nidra wordt ook wel de Yoga van de slaap genoemd. Nidra komt uit het sanskriet en betekent slaap.

Bij Yoga Nidra proberen we in een staat van totale ontspanning te komen voor Lichaam en geest. Dit doen we door middel van een geleidde meditatie.

In ons drukke dagelijks leven zijn we blij als we eindelijk met een kop thee/koffie op bank zittend, met telefoon en een goede Netflix serie, even ontspannen en momentje voor jezelf. Helaas, niets is minder waar. Het zijn allemaal afleidingen en prikkels waardoor ons brein geprikkeld blijft.

In bed als je wilt slapen lukt het niet omdat dan alle gedachten en zorgen naar boven komen, dit mede omdat je brein gedurende de dag geen tijd heeft gehad om te verwerken. Gevolg is lang wakker en piekeren op het moment dat je wilt gaan slapen. En een slechte nachtrust omdat je niet voldoende nachtrust krijgt. Je lichaam krijgt ook niet de rust die het nodig heeft om te herstellen. Zo kunnen fysieke en lichamelijke klachten optreden.

Is dit herkenbaar? Yoga Nidra en restorative yoga zou je wellicht kunnen helpen om hier verandering in te brengen. Als je benieuwd bent geworden kun je op deze pagina een proefles aanvragen voor restorative yoga.

Vrijblijvend ervaren

Proefles

Benieuwd of deze yogales iets voor jou is? Vraag een proefles aan voor deze les.

Hoe werkt yoga Nidra?

Yoga Nidra kent een aantal vaste stappen. De docent begeleidt jou door deze stappen van onder andere, visualisaties, bodyscan en een ademhalingsoefening.

We beoefenen de Nidra sessie in de shavassana houding, liggend op rug met alle delen van lichaam ondersteund door vloer en/of props, zo comfortabel mogelijk. Mocht je niet op rug kunnen liggen kan het ook in zijdelingse shavassana. Yoga Nidra is voor iedereen toegankelijk.

In onze studio wordt Yoga Nidra gecombineerd met Restorative yoga. De les begint met een aantal restorative houdingen en eindigt met een lange of korte sessie Yoga Nidra. Deze combinatie maakt dat je je na de les ontspannen voelt en beter kunt slapen.

Voordelen Nidra:

  • Bevordert de concentratie
  • Beter in slaap komen
  • Meer energie overdag
  • Je gaat beter om met stress
  • Lekkerder in je vel

Testimonials

Bij Yogastudio Jnana binnenstappen voelt als thuiskomen. Een fijne sfeer, persoonlijk contact en uitstekende docenten.

Emma, 3 jaar lid

Ik volg al jaren de yoga en meditatie lessen in Yogastudio Jnana. Het is voor mij een ideale en fijne manier om de dag af te sluiten.

Eline, 11 jaar lid

Toen ik begon met Yoga ben ik goed ontvangen. Inmiddels weet ik welke lessen bij me passen en merk ik de voordelen van yoga in mijn dagelijks leven.

Ben, 1 jaar lid

Ik kom al jaren bij yoga studio Jnana. Hele prettige studio met vakkundige docenten.

Yulia, 6 jaar lid

Yoga Studio Jnana is een heerlijke plek om yoga te beoefenen. De ontvangst is warm, de docenten kundig en enthousiast en het lesaanbod is gevarieerd en van goede kwaliteit.

Caroline, 8 jaar lid
Voel je welkom!

Je bent van harte welkom om mee te doen