Adem is leven. De adem is een brug tussen lichaam en geest, die als je haar goed weet te gebruiken evenwicht en harmonie schept. D.m.v technieken leer je bewust te ademen en wordt de ademruimte vergroot. Door de oefeningen leer je aanwezig te zijn bij jezelf en je te concentreren op het centrum van je lichaam, het ademsteunpunt. Hierdoor maak je verbinding met je eigen innerlijke energie en kracht. De oefeningen kunnen thuis herhaald worden. Het werken in een groep in de yogazaal heeft een ontspannen en inzichtgevende werking.

Ieder mens is geboren met een natuurlijke ademhaling. Dit raken wij echter kwijt door gejaagd te leven. Gebrek aan ademsteun leidt tot nervositeit  en stress. Bij een krachtige ademhaling neemt de algemene draagkracht toe. Omgekeerd leidt een slechte ademhaling tot een verlaagde draagkracht. Ontspannen ademen kan veel klachten verhelpen. Gedachten en emoties kunnen de adem belemmeren.

Vrijblijvend ervaren

Proefles

Benieuwd of deze yogales iets voor jou is? Vraag een proefles aan voor deze les.

Onrust

Door veel onrust in het denken ervaar je onrust in je hele lichaam.  Ook zijn we ons zelden bewust van onze denkpatronen. We oordelen en veroordelen vooral over onszelf maar ook anderen.

Deze voortdurende stroom van denken kunnen we beteugelen en afremmen. We kunnen ook inzicht krijgen in de patronen die daaraan ten grondslag liggen. We werken aan het loslaten van oordelen. Als we dan waarnemen ervaren we een diepe ontspanning en stilte die er altijd is.

Adem en Energie

Een diepe ontspannen ademhaling heeft invloed op je vitaliteit. Je organen, weefsels en cellen hebben zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Goed ademhalen is daarom van levensbelang.

De ontspannings- en ademtechnieken geven je de kans om de gedachten te temperen en weer in contact te komen met binnen. We kunnen onze energie weer bijtanken door de ademoefeningen en steunpuntoefeningen te doen en dagelijks toe te passen en daardoor binnen te zijn.

Testimonials

Bij Yogastudio Jnana binnenstappen voelt als thuiskomen. Een fijne sfeer, persoonlijk contact en uitstekende docenten.

Emma, 3 jaar lid

Ik volg al jaren de yoga en meditatie lessen in Yogastudio Jnana. Het is voor mij een ideale en fijne manier om de dag af te sluiten.

Eline, 11 jaar lid

Toen ik begon met Yoga ben ik goed ontvangen. Inmiddels weet ik welke lessen bij me passen en merk ik de voordelen van yoga in mijn dagelijks leven.

Ben, 1 jaar lid

Ik kom al jaren bij yoga studio Jnana. Hele prettige studio met vakkundige docenten.

Yulia, 6 jaar lid

Yoga Studio Jnana is een heerlijke plek om yoga te beoefenen. De ontvangst is warm, de docenten kundig en enthousiast en het lesaanbod is gevarieerd en van goede kwaliteit.

Caroline, 8 jaar lid
Voel je welkom!

Je bent van harte welkom om mee te doen