Mindfulness & Adem

Lees meer over de mindfulness lessen bij Jnana Delft

/Mindfulness & Adem
Mindfulness & Adem 2018-09-03T17:57:20+00:00

Adem is leven. De adem is een brug tussen lichaam en geest, die als je haar goed weet te gebruiken evenwicht en harmonie schept. D.m.v technieken leer je bewust te ademen en wordt de ademruimte vergroot. Door de oefeningen leer je aanwezig te zijn bij jezelf en je te concentreren op het centrum van je lichaam, het ademsteunpunt. Hierdoor maak je verbinding met je eigen innerlijke energie en kracht. De oefeningen kunnen thuis herhaald worden. Het werken in een groep in de yogazaal heeft een ontspannen en inzichtgevende werking.

Ieder mens is geboren met een natuurlijke ademhaling. Dit raken wij echter kwijt door gejaagd te leven. Gebrek aan ademsteun leidt tot nervositeit  en stress. Bij een krachtige ademhaling neemt de algemene draagkracht toe. Omgekeerd leidt een slechte ademhaling tot een verlaagde draagkracht. Ontspannen ademen kan veel klachten verhelpen. Gedachten en emoties kunnen de adem belemmeren.

Vrijblijvend ervaren

Proefles

Benieuwd of deze yogales iets voor jou is? Vraag een gratis proefles aan voor deze les.

Aanvragen

Onrust

Door veel onrust in het denken ervaar je onrust in je hele lichaam.  Ook zijn we ons zelden bewust van onze denkpatronen. We oordelen en veroordelen vooral over onszelf maar ook anderen.

Deze voortdurende stroom van denken kunnen we beteugelen en afremmen. We kunnen ook inzicht krijgen in de patronen die daaraan ten grondslag liggen. We werken aan het loslaten van oordelen. Als we dan waarnemen ervaren we een diepe ontspanning en stilte die er altijd is.

Adem en Energie

Een diepe ontspannen ademhaling heeft invloed op je vitaliteit. Je organen, weefsels en cellen hebben zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Goed ademhalen is daarom van levensbelang.

De ontspannings- en ademtechnieken geven je de kans om de gedachten te temperen en weer in contact te komen met binnen. We kunnen onze energie weer bijtanken door de ademoefeningen en steunpuntoefeningen te doen en dagelijks toe te passen en daardoor binnen te zijn.

Testimonials

Toen ik begon met Yoga ben ik goed ontvangen. Inmiddels weet ik welke lessen bij me passen en merk ik de voordelen van yoga in mijn dagelijks leven.

Bart van Dam

Bij Yogastudio Jnana binnenstappen voelt als thuiskomen. Een fijne sfeer, persoonlijk contact en uitstekende docenten.

Jolanda van der Linden

Voel je welkom

Benieuwd naar de mogelijkheden om in onze studio yoga te volgen?

Bekijk de mogelijkheden
Weekpas
De beste manier om kennis te maken met yoga en onze studio.
 Aanvragen
close-link
Proefles
aanvragen
Voel je welkom! 
 Versturen
close-link
Babymassage
Aanmeldformulier
Ontvang hem direct in je mail
 Ja, klinkt goed
close-link
Fit na de Bevalling
Aanmeldformulier
Ontvang hem direct in je mail
 Ja, klinkt goed
close-link
Contact opnemen
Stel hier al je vragen.
  Versturen
close-link

Request a lesson

Feel welcome

*After the sign up you receive the trail lesson by e-mail. 

Proefles aanvragen

Zwangerschapsyoga

*Na inschrijven ontvang je een mail met je proefles

Proefles aanvragen

Voel je welkom!

*Na inschrijven ontvang je een mail met je proefles

Laat hier je bericht achter

*Wij zorgen ervoor dat je bericht bij de juiste persoon terecht komt en doen ons best om zsm te reageren. Alvast bedankt!