Klankmeditatie in Delft

Bekijk de klankmeditatie mogelijkheden bij Jnana Delft

/Klankmeditatie in Delft
Klankmeditatie in Delft 2018-09-03T17:58:25+00:00

Klankmeditatie is een vorm van meditatie waarbij klanken worden gebruikt om de diepte van de meditatie te vergroten. Dit kunnen bijvoorbeeld klanken zijn van klankschalen, akoestische gitaar, harmonium, tamboura of een gezongen mantra. De geleide klankmeditatie wordt in deze lessen niet alleen ondersteund door mediterende muziek in de grondtoon van desbetreffende chakra, maar ook door ‘nature sounds’. Dit zijn geluiden uit de natuur zoals, de vogels in het regenwoud, wind, de branding van de zee, een stromend bergbeekje of een zachte moessonregen.

Een klankmeditatie is een streling voor je lichaam en geest. In korte tijd kom je tot een volledige ontspanning. De trillingen en boventonen hebben een helend effect. Klanken (muziek) hebben altijd een belangrijke rol gespeeld voor de mensheid en zijn van grote invloed op je geestelijke en daardoor ook op je algehele gesteldheid. Klank is dan ook bij uitstek een geschikt hulpmiddel om te mediteren en te ontspannen. Zeer aan te bevelen voor mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben.

Vrijblijvend ervaren

Proefles

Benieuwd of deze yogales iets voor jou is? Vraag een gratis proefles aan voor deze les.

Aanvragen

Chakra’s

Elke klankmeditatie staat in het teken van een chakra. Zo heeft elke chakra een eigen toonsoort en wordt de grondtoon van deze toonsoort gebruikt ter ondersteuning van de instrumenten. Er zijn 7 chakra’s en ook 7 tonen in de muziek (C, D, E, F ,G , A en B).

Meditatie en Ontspanning

De les bestaat uit 3 delen: Staande yogahoudingen (om het lichaam los te maken en te ‘aarden’), zitmeditatie (in kleermakerszit, Siddhasana) en als laatste een liggende eindontspanning (liggend op een yogamat met een kussen en eventueel toegedekt met een deken). Je hoeft niets anders te doen dan jezelf over te geven aan de klanken en de woorden. Overgave is al ontspanning en een douche voor je chakra’s.

Triling

Geluid is klank en klank is trilling. Alles is trilling volgens de oude wijze Pythagoras. Ons lichaam bestaat uit trilling, onze gevoelens en gedachten zijn trilling, de wereld om ons heen bestaat uit trilling. Wanneer verschillende trillingen samen resoneren versterken ze elkaar en ontstaat er harmonie en rust.

De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door ons lichaam. Doordat ons lichaam voor 80% uit water bestaat, ontstaat door de trilling als het ware een innerlijke massage, die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning. Hierdoor komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht.

Blokkades kunnen worden losgelaten waardoor weerstand en angst weggenomen worden. Er onstaat een gevoel van ontspanning en vrede,  waardoor het zelfhelende vermogen van ons systeem in werking kan worden gezet.

Testimonials

Toen ik begon met Yoga ben ik goed ontvangen. Inmiddels weet ik welke lessen bij me passen en merk ik de voordelen van yoga in mijn dagelijks leven.

Bart van Dam

Bij Yogastudio Jnana binnenstappen voelt als thuiskomen. Een fijne sfeer, persoonlijk contact en uitstekende docenten.

Jolanda van der Linden

Voel je welkom

Benieuwd naar de mogelijkheden om in onze studio yoga te volgen?

Bekijk de mogelijkheden
Weekpas
De beste manier om kennis te maken met yoga en onze studio.
 Aanvragen
close-link
Proefles
aanvragen
Voel je welkom! 
 Versturen
close-link
Babymassage
Aanmeldformulier
Ontvang hem direct in je mail
 Ja, klinkt goed
close-link
Fit na de Bevalling
Aanmeldformulier
Ontvang hem direct in je mail
 Ja, klinkt goed
close-link
Contact opnemen
Stel hier al je vragen.
  Versturen
close-link

Request a lesson

Feel welcome

*After the sign up you receive the trail lesson by e-mail. 

Proefles aanvragen

Zwangerschapsyoga

*Na inschrijven ontvang je een mail met je proefles

Proefles aanvragen

Voel je welkom!

*Na inschrijven ontvang je een mail met je proefles

Laat hier je bericht achter

*Wij zorgen ervoor dat je bericht bij de juiste persoon terecht komt en doen ons best om zsm te reageren. Alvast bedankt!