Hatha yoga is een vorm van yoga die bestaat uit verschillende asana’s (lichaamshoudingen), Pranayama (ademtechnieken), meditatie en wordt afgeloten met een eindontspanning. Yoga gaat uit van de verbondenheid van lichaam en geest. De adem maakt je bewust van deze verbinding. Zodat je op den duur de eenheid van lichaam en geest kunt ervaren. Door het beoefenen van de verschillende asana’s, waaronder soms ook de zonnegroet, wordt je je sneller bewust van de signalen van het lichaam. Daarbij is de ontspanning in een hatha yogales een belangrijk onderdeel.

De yogahoudingen bevorderen een rechte wervelkolom, sterkere spieren met een betere doorbloeding. De adem is het hart binnen de Yoga en is de kracht die lichaam en bewustzijn (geest) verbindt. Tijdens een Hatha yogales wordt er veel aandacht besteed aan de ontspanning van lichaam en geest door middel van gerichte adem en concentratie-oefeningen. Voor Hatha Yoga hoef je niet lenig te zijn! Yoga is een investering in jezelf door prettig te bewegen en te ontspannen.

Neem voor een Hatha yoga les makkelijk zittende (sport) kleding mee, een doek voor de yogamat en een vest of deken voor aan het einde van de les tijdens de eindontspanning. Een yogamat kun je gebruiken van de yogastudio. De les is op blote voeten, maar als je snel koude voeten hebt kun je ook je sokken aanhouden.

Vrijblijvend ervaren

Proefles

Benieuwd of deze yogales iets voor jou is? Vraag een proefles aan voor deze les.

Testimonials

Bij Yogastudio Jnana binnenstappen voelt als thuiskomen. Een fijne sfeer, persoonlijk contact en uitstekende docenten.

Emma, 3 jaar lid

Ik volg al jaren de yoga en meditatie lessen in Yogastudio Jnana. Het is voor mij een ideale en fijne manier om de dag af te sluiten.

Eline, 11 jaar lid

Toen ik begon met Yoga ben ik goed ontvangen. Inmiddels weet ik welke lessen bij me passen en merk ik de voordelen van yoga in mijn dagelijks leven.

Ben, 1 jaar lid

Ik kom al jaren bij yoga studio Jnana. Hele prettige studio met vakkundige docenten.

Yulia, 6 jaar lid

Yoga Studio Jnana is een heerlijke plek om yoga te beoefenen. De ontvangst is warm, de docenten kundig en enthousiast en het lesaanbod is gevarieerd en van goede kwaliteit.

Caroline, 8 jaar lid
Voel je welkom!

Je bent van harte welkom om mee te doen