Ashtanga Vinyasa Yoga is gebaseerd op de Primary series van Ashtanga Vinyasa yoga van sri Pattabhi Jois uit Mysore India. De lessen bestaan uit de zonnegroet, asana’s (lichaamshoudingen), pranayama (specifieke ademoefeningen), dhristi (het richten van de blik) en ontspanning met op de achtergrond zachte ontspannen muziek.

De zonnegroet en de asana’s zorgen ervoor dat het lichaam sterker, flexibeler, weerbaarder en slanker wordt. Pranayama wordt aangeleerd om de geest tot rust te brengen. Wanneer het denken onrustig is,  dan zijn de ogen en de adem ook vaak onrustig.

De les wordt afgesloten met een eindontspanning (savasana) om de effecten van de vrijgekomen energie (prana), door het uitvoeren van de zonnegroet, asana’s en pranayama, na te voelen. De les wordt uitgevoerd op blote voeten en makkelijk zittende kleding.

Vrijblijvend ervaren

Proefles

Benieuwd of deze yogales iets voor jou is? Vraag een proefles aan voor deze les.

Testimonials

Bij Yogastudio Jnana binnenstappen voelt als thuiskomen. Een fijne sfeer, persoonlijk contact en uitstekende docenten.

Emma, 3 jaar lid

Ik volg al jaren de yoga en meditatie lessen in Yogastudio Jnana. Het is voor mij een ideale en fijne manier om de dag af te sluiten.

Eline, 11 jaar lid

Toen ik begon met Yoga ben ik goed ontvangen. Inmiddels weet ik welke lessen bij me passen en merk ik de voordelen van yoga in mijn dagelijks leven.

Ben, 1 jaar lid

Ik kom al jaren bij yoga studio Jnana. Hele prettige studio met vakkundige docenten.

Yulia, 6 jaar lid

Yoga Studio Jnana is een heerlijke plek om yoga te beoefenen. De ontvangst is warm, de docenten kundig en enthousiast en het lesaanbod is gevarieerd en van goede kwaliteit.

Caroline, 8 jaar lid
Voel je welkom!

Je bent van harte welkom om een proefles mee te doen