K L A N K M E D I T A T I E

Klankmeditatie is een vorm van meditatie waarbij klanken worden gebruikt om de diepte van de meditatie te vergroten. Dit kunnen bijvoorbeeld klanken zijn van klankschalen, akoestische gitaar, harmonium, tamboura of een gezongen mantra. De geleide klankmeditatie wordt in deze lessen niet alleen ondersteund door mediterende muziek in de grondtoon van desbetreffende chakra, maar ook door 'nature sounds'. Dit zijn geluiden uit de natuur zoals, de vogels in het regenwoud, wind, de branding van de zee, een stromend bergbeekje of een zachte moessonregen.

Een klankmeditatie is een streling voor je lichaam en geest. In korte tijd kom je tot een volledige ontspanning. De trillingen en boventonen hebben een helend effect. Klanken (muziek) hebben altijd een belangrijke rol gespeeld voor de mensheid en zijn van grote invloed op je geestelijke en daardoor ook op je algehele gesteldheid. Klank is dan ook bij uitstek een geschikt hulpmiddel om te mediteren en te ontspannen. Zeer aan te bevelen voor mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben. Voor meer informatie kan er met docent Ron Broekhart contact worden gezocht (06-53563766)
Reserveer vrijblijvend een proefles!                           Volg ons op:

we leiden je rond,  de docent geeft je
vooraf wat informatie en ervaar...

Na de les gratis kopje thee!
Yoga Studio Jnana
Industriestraat 30, 2624 BB Delft
06-53563766 / 06-48343202
Mail ons

Privé parkeerplaatsen voor de deur
en een overdekte fietsenstalling
M E D I T A T I E   &   O N T S P A N N I N G

De les bestaat uit 3 delen: Staande yogahoudingen (om het lichaam los te maken en te 'aarden'), zitmeditatie (in kleermakerszit, Siddhasana) en als laatste een liggende eindontspanning (liggend op een yogamat met een kussen en eventueel toegedekt met een deken). Je hoeft niets anders te doen dan jezelf over te geven aan de klanken en de woorden. Overgave is al ontspanning en een douche voor je chakra's.


P R I V É   S E S S I E

€ 55,-  privé (60 minuten)


S M A L L   G R O U P   S Y S T E M

Een sessie voor klankmeditatie kan ook met meerdere personen tegelijk. Door het Small Group System  kunnen de kosten over meerdere personen worden verdeeld. Voordeel is dat men zelf de dag, het tijdstip en de groep kan samenstellen uit vrienden, vriendinnen en/of familie. Alle benodigdheden, zoals matten, dekens en kussen zijn allemaal aanwezig, dus je hoeft niets mee te nemen naar de yogastudio.

Hieronder een overzicht van de staffel:

€ 40,- per persoon (60 min. met 2 personen)
€ 30,- per persoon (60 min. met 3 personen)
€ 25,- per persoon (60 min. met 4 personen)
€ 20,- per persoon (60 min. met 5 of meer personen)

AANMELDEN
A G E N D A

Dinsdag 20/2 (09:30-10:45) 
Maandag 14/5 (20:15-21:30)
Donderdag 17/5 (9:30-9:45)C H A K R A ' S


Elke klankmeditatie staat in het teken van een chakra. Zo heeft elke chakra een eigen toonsoort en wordt de grondtoon van deze toonsoort gebruikt ter ondersteuning van de instrumenten. Er zijn 7 chakra's en ook 7 tonen in de muziek (C, D, E, F ,G , A en B).T R I L L I N G


Geluid is klank en klank is trilling. Alles is trilling volgens de oude wijze Pythagoras. Ons lichaam bestaat uit trilling, onze gevoelens en gedachten zijn trilling, de wereld om ons heen bestaat uit trilling. Wanneer verschillende trillingen samen resoneren versterken ze elkaar en ontstaat er harmonie en rust.

De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door ons lichaam. Doordat ons lichaam voor 80% uit water bestaat, ontstaat door de trilling als het ware een innerlijke massage, die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning. Hierdoor komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht.

Blokkades kunnen worden losgelaten waardoor weerstand en angst weggenomen worden. Er onstaat een gevoel van ontspanning en vrede,  waardoor het zelfhelende vermogen van ons systeem in werking kan worden gezet.
K L A N K C O N C E R T

Ron is muzikant/componist/filmaker en heeft als producer in zijn eigen toenmalige opnamestudio vele cd's geproduceerd en in vele muziekprojecten gespeeld. Onder zijn eigen naam maakte hij een ontspannings cd voor moeders & babies, Shima genaamd (verkrijgbaar ook op Spotify). Samen met zijn vrouw Jeanet Siddhi maakte hij een yoga cd met een, door Jeanet Siddhi ingesproken, yogales en een yoga nidra les. Een cd voor zwangeren met ontspanningsmuziek en ingesproken lessen is in de maak en wordt begin 2018 verwacht.

Een lig-concert op een confortabele matras om te genieten van de klanken van diverse instrumenten. Laat je meevoeren op de golven van de muziek en beleef een reis van meditatieve ontspanning. Het muzikale concept van Ron is uniek. De basis van het concert is een grondtoon met afwisselend Tampura en ‘nature sounds’ zoals de golven van de zee en wind. Onder begeleiding van o.a. akoestische gitaar, Tibetaanse klankschalen, mantra zang, Turks bekken, chimes en het Indiase Harmonium zullen de hoogfrequente trillingen je naar een diepe ontspanning brengen. Ervaring met yoga of meditatie is absoluut niet vereist. Een belevenis.

Boeking kunnen via 06-53563766 of email